Mikaela Sandbacka

Detta är en kennel som drivs av mig Mikaela Sandbacka och vi finns i Södertälje, här bor jag tillsammans med min sambo Patrik, vår son Pontus och vår flock med Japansk Spetsar.
Jag är Agility- och Allmänlydnadsinstruktör genom Svenska Brukshundsklubben. 2022 blev jag klar ringsekreterare.  Har gått på Hundsportgymnasiet i Forshaga. Jag har även studerat 3 år på universitetet, Etologi och Djurskyddsprogrammet på SLU i Skara. Jag är ledamot i Svenska kennelklubbens avelskommitté sedan 2019. 
Idag jobbar jag som Etolog på Karolinska Institutet i Solna, ett för mig mycket givande arbete.

Avelsmål

Är att föda upp hundar med arbetsvilja och med en sund och rastypisk exteriör.
Alla egna hundar som går i avel har lägst ett Excellent på utställning och tävlas/tränas aktivt i agility. Har börjat gå BPH med flertalet av våra avelshundar. 
Vi gör stickprov på hd/ad/patella/ögon på våra Jappar då det inte finns några stora problem inom detta på Japansk Spets.
Vi kollar även hjärtat, då det har kommit fram att hjärtsjukdom finns inom rasen.

Intresserad av valp?

Kontakta oss gärna, beskriv lite om er själva, varför ni vill skaffa en hund från oss och vad ni tänkt att ha den till.
Alla hundar är självklart tänkt som sällskapshundar men jag vill gärna veta om ni har något speciellt intresse, så som lydnad, agility, utställning med mera. 
Vi ser gärna att man ger varje valp ett aktivt liv med mycket kärlek och omvårdnad.

Kontakt
mikaela@chezzays.comJag har i hela mitt liv velat ha hund. Mitt tjat började när jag var 7 år gammal och när jag var 12 år gav mitt tjat utdelning. Tim -Gladiol's Hokus I Dont Mind, en Shetland Sheepdog flyttade in och blev min första hund. Året var 1997.
Med Tim lärde jag mig otroligt mycket och mitt hundintresse bara växte. Det ledde till att ännu en hund flyttade in. En till Shetland Sheepdog, men denna gång en tik, Rosie -Gladiol's Rosetta Power Of Love. Med Rosie gjorde jag min utställningsdebut, vilket resulterade i ett blått band... Mycket har jag lärt mig sen dess.
Med Rosie började jag även tävla Agility. Vi lyckades komma upp i Hoppklass 3 och få ett CERT.
Rosie var tänkt som avelshund, men tyvärr visade det sig att hon hade C på ena höften. Våren 2008 blev Rosie en ängel. 

Eftersom båda mina shelties inte var helt friska, började jag att leta efter en ny ras och fick då upp ögonen för rasen Japansk Spets. Efter mycket letande och besök på utställningar fastnade jag till slut för Enfloy'z Kennel, där jag tingade en tikvalp. Efter lite mer än 1 års väntan, år 2002, flyttade Diva in -Enfloy'z La'Diva Name Of The Game. En helt underbar hund! Hon visade sig ha friska knän, höfter, armbågar och ögon. Dessutom var hon en häftig Agilityhund och en vacker Utställningshund. Då hon kunde titulera sig som SE UCH, SE AGCH & SE AG(HOPP)CH. Det är Diva som är grunden till Chezzay's Kennel. Hon fick 3 fina kullar med totalt 18 valpar.
Kennelns första kull föddes år 2005, efter det har det rullat på..!

Diva -CH Enfloy'z La'Diva Name Of The Game

Tim -Gladiol's Hokus I Dont Mind & Rosie -Gladiol's Rosetta Power Of Love


Flocken 2022: Sonen Pontus med Japparna Keyla, Spira, Lucas, Leia, Sansa, Mixa & Chia